Category Archives: Novice regionalnih klubov

DRUŽINSKI PIKNIK IPA RK LJUBLJANA

novice

vabilo Picnik 2017

VABILO V KEKČEVO DEŽELO

kekec

IPA RK Gorenjska v sodelovanju z agencijo Julijana, v nedeljo 11. junija 2017, organizira že 24. tradicionalni obisk KEKČEVE DEŽELE.

Vas in vaše najmlajše vabimo, da se omenjenega dne zberemo ob 09.00 uri v Planici ob vznožju Planiške letalnice. Najmlajši družinski člani se bodo v spremstvu Agencije Julijana odpravili v dolino Pišnica in si ogledali “Kekčevo deželo”. Omogočimo jim, da si ogledajo kje so živeli Vandotovi junaki: Kekec, Rožle, Tinkara, Bedanc in teta Pehta.

Otroke bo organizator odpeljal s » Bedanc busom « v neposredno bližino Kekčeve dežele, kjer se bodo srečali in pogovorili s Pehto, Kekcem, Bedancem idr. Ogled traja približno 2 uri. Otroci se bodo na ogled opravili brez staršev in bodo v varnih rokah izkušenih vodnikov agencije.

Cena ogleda Kekčeve dežele za otroke 12 €. Otroci imajo v ceno vključeno strokovno vodenje v kekčevi deželi pa tudi kosilo in osvežilni napitek.

Tako kot vsako leto bomo tudi letos organizirali kosilo za vas starše in ostale spremljevalce. Prispevek organizatorju za kosilo skupaj s pijačo (pivo ali sok) je 10 €.

Ogled in kosilo boste lahko plačali in prispevali na kraju, prijave za ogled in piknik kosilo pa sporočite Alojzu Mesojedcu do 7. junija 2017 na e-mail: alojz.mesojedec@t-2.net. Ob prijavi pripišite tudi telefonsko številko, da vas lahko obvestimo v slučaju sprememb.

SERVO PER AMIKECO

Vinko Otovič

Predsednik IPA RK Gorenjske

Dobrodelna prireditev za Antona Bavca

daj

Dragi člani IPA in ostali zaposleni v Policiji

Naš prijatelj in sodelavec Anton Bavec se je konec  oktobra  2016  pri sečnji v gozdu huje poškodoval.  Zaradi  poškodbe  hrbtenice  jepostal  paraplegik.  Zaradi   poškodbe   svoj  način  življenja  prilagaja  novim okoliščinam,  kar  pomeni, da je potrebno spremeniti dostop v hišo,  preurediti  notranje prostore (prenova kopalnice, toaletnega prostora, spalnice  …)  in  zamenjava  pohištva.  Zagotoviti  bo  treba tudi primerno prevozno  sredstvo,  poskrbeti  za nakup primernega invalidskega vozička in drugih  medicinskih  ter  ortopedskih  pripomočkov. Vse to pa je povezano s precejšnjimi finančnimi stroški, ki si jih družina sedaj le težko privošči.

Naše geslo je SERVO PER AMIKECO – SLUŽITI ZA PRIJATELJSTVO, kar ste že velikokrat dokazali, zato, vas IPA RK Postojna v sodelovanju z Občino Loška dolina in organizacijo Rdeči križ Slovenije, OZ Cerknica, Loška dolina, Blokevabi dne 19. 4. 2017 ob 17. 30 in 20.00 uri na dobrodelno prireditev – Koncert za Antona Bavca. Prireditev bo v Starem trgu, v telovadnici OŠ Heroja Janeza Hribarja, Stari trg pri Ložu, Cesta Notranjskega odreda 32.

Našo dobrodelnost bodo podprli in nam popestrili večer naslednji nastopajoči:

 • Denis Avdič
 • Tanja Zupan
 • Rok Ferenga in Sten
 • Teja Saksida
 • Stiški kvartet
 • Klapa Galeb
 • Akrobatska skupina DunkingDevils
 • Pihalni orkester Kovinoplastika Lož

Prostovoljni prispevek za prireditev je 15 €, vstopnice rezervirajte na emailipapostojna@gmail.comin na tel.Stanislav Šajn, OKT SKP PU Ljubljana  ( 040 874-132 ).

Rdeči križ Slovenije Območno združenje Cerknica – Loška dolina – Bloke je za zbiranje sredstev odprl žiro račun št. SI56 0311 5100 0230 385 odprt pri SKB banki. Sklicna številka 113 in namen: za ANTONA BAVCA .Odprl pa je tudi SMS akcijo katera je objavljena tudi na našem FB profilu in jo lahko širite naprej.

IPA RK POSTOJNA

Stanislav ŠAJN

predsednik

3. državno prvenstvo v dvoranski odbojki za člane IPA

odbojka

IPA RK Koroška, v sodelovanju z IPA Sekcijo Slovenija, organizira

»3. DRŽAVNO PRVENSTVO V DVORANSKI ODBOJKI ZA ČLANE IPA«

Državno prvenstvo bo izvedeno v soboto 18. 3. 2017 med 8.00 in 14.00 v športni dvorani Gimnazije  Slovenj Gradec, na naslovu Gosposvetska cesta 2. Tekmovanje bo potekalo na dveh igriščih, tekme bosta sodila sodnika po pravilih OZS. Vsak RK lahko na državnem prvenstvu zastopa ena ekipa.

Ob prihodu na turnir vsaka ekipa dobi brezalkoholno pijačo in sendviče, po končanem turnirju pa je v bližnjem gostišču organizirana pogostitev in podelitev priznanj in pokalov.

GLEDALIŠKA PREDSTAVA “TRETJI KLJUČ”

3mala

V počastitev slovenskega kulturnega praznika je IPA klub Ljubljana, 8. februarja 2017 organiziral ogled gledališke predstave z naslovom “TRETJI KLJUČ”. Tokrat je IPA klub Ljubljana izbral amaterski ansambel iz obrobja Ljubljane. OTH KUD Pirniče je eno izmed kulturno umetniških društev, ki se za svoje aktivno in uspešno delovanje lahko zanese na nekaj posameznikov entuziastov, kar je v slovenskem prostoru pogost pojav. Organizacija ogleda gledališke predstave skupaj s KUD, kjer kulturno izročilo naroda ohranjajo z amatersko ljubeznijo, se lahko pohvalijo z eno najlepših dvoran in občasnim sodelovanjem s policijsko akademijo, so bili argumenti, da smo v letošnjem letu izbrali za sodelovanje OTH KUD Pirniče.

Avtor Andrej Blatnik (1963) je igro Tretji ključ (1995) namenil radijski izvedbi. V OTH (Oder treh herojev) so igro priredili in prvič uprizorili leta 2014 v režiji Petra Militarov. V ozadju zgodbe je prikaz današnje družbe, ki na lahek in prefinjen način skuša obogateti. Protagonisti zgodbe so sicer ljudje iz obrobja, ki se skušajo znajti in preživeti vsak na svoj način. S tem avtor usmerja pozornost v družbeno resničnost današnjega časa.

Gledališko predstavo je IPA klub Ljubljana uvrstil med prireditve regionalnih klubov članic IPA Sekcije Slovenije, ki se po programu dela štejejo med prireditve v so organizaciji IPA Sekcije Slovenije. Vabilu k ogledu so se odzvali predsednik IPA Sekcije Slovenije, g. Stanislav Ficko, predstavnik mednarodne IPA organizacije,  g. Wolfgang Gabrutsch, direktor PU Ljubljana g. Stanislav Vrečar, predsedniki oziroma predstavniki iz RK Gorenjska, RK Postojna, RK Koper, Dolenjska, posamezni člani UO IPA sekcije Slovenije in drugi.

Po zaključku predstave je bila v preddverju dvorane KUD Pirniče organizirana pogostitev in druženje z igralci.

Mihael Burilov

III. DP IPA V MARATONU – IV. ISTRSKI MARATON

ipa1

IPA REGIONALNI KLUB KOPER

Vsem klubom IPA v Sloveniji

Pozdravljeni

Obveščam vse IPA Regionalne klube v Sloveniji,

da se rok za prijavo na III. Državno prvenstvo v maratonu,

ki se bo izvedel v sklopu IV. Istrskega maratona dne

 1. aprila 2017 v Kopru izteče

v torek dne 21.02.2017 ob 12.00 uri

ker moramo tega dne poslati Društvu Istrski maraton skupinsko

prijavo in nakazati denar za vse tekmovalce IPA.

Datum je ključnega pomena zaradi sistema plačevanja startnin, ki

je računalniško časovno omejen in naslednjega dne ni več možno

plačati po tej ceni.

Milan Marinšek

Podpredsednik IPA RK Koper

VABILO NA V. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SEKCIJE SLOVENIJE V VELESLALOMU

golte

IPA KLUB Celje v sodelovanju z IPA Sekcijo Slovenija organizira V. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA SEKCIJE SLOVENIJE V VELESLALOMU, na GOLTEH, dne 10. februarja 2017.

Dobimo se ob 07.00 uri, kjer bomo na spodnji gondolski postaji izvedli registracijo tekmovalcev, se okrepčali s čajem in kuhanim vinom, za vse udeležence pa bo poskrbljeno tudi za hrano, da bomo lažje počakali do kosila.

IV. ISTRSKI MARATON – III. DRŽAVNO PRVENSTVO IPA V MARATONU

mara

VSEM ČLANOM IPA V SLOVENIJI
VSEM REGIONALNIM KLUBOM IPA V SLO

Vse člane IPA obveščamo, da IPA RK Koper nastopa kot sodelujoča organizacija pri izvedbi 4. Istrskega maratona, ki bo potekal na slovenski Obali (Koper-Izola-Piran) v nedeljo, dne 09. aprila 2017. Na podlagi dogovora z organizatorjem se lahko člani združenja IPA prijavijo skupinsko, s čimer jim je zagotovljen najnižji strošek prijavnin.

17. Juriš na Slivnico

kolesar

IPA RK Postojna vabi vse zainteresirane člane in prijatelje IPE, da se udeležijo kolesarske dirke 17. Juriš na Slivnico.

Kraj: Cerknica (start na parkirišču podjetja Mineralka – kot vedno)

Datum: sobota 1.10. 2016, s startom ob 11. uri

Proga: Cerknica – Slivnica. Proga je dolga 8.5 kilometra od tega je na začetku 500 m asfalta. Cilj je na višini 1114 m. Višinska razlika je 550 m.

Prijave: Prijave pošljite na ipapostojna@gmail.com,  do petka, 30. 9. 2016. Prijava mora vsebovati ime in priimek, naslov, rojstne podatke in regionalni klub. Prijava je možna tudi na dan tekme. Startnina znaša 15 €, ki jo boste poravnali ob prevzemu štartne številke.

Kategorije:

 1. ŽENSKE (enotna kategorija)
 2. MOŠKI do 35 let (letnik 1981 in mlajši)
 3. MOŠKI od 36 do 45 let (od letnika 1980 do 1971)
 4. MOŠKI nad 45 let (letnik 1970 in starejši)
 5. EKIPNO – število zbranih točk vseh tekmovalcev

V kolikor v eni kategoriji ni 3 tekmovalcev, se točke za pokal IPA in ekipno uvrstitev ne štejejo.

Pravila: vsak tekmovalec tekmuje na lastno odgovornost. Prireditev je rekreativnega značaja, zato so vsi udeleženci dolžni upoštevati cestnoprometne predpise ter navodila in opozorila organizatorja. Organizator ne odgovarja za povzročeno škodo, ki nastane med tekmovalci ali do tretje osebe. Prireditev bo ob vsakem vremenu. Čelada je obvezna.

Nagrade: medalje v posamični konkurenci in ekipni razvrstitvi, praktične nagrade.

Meritve in sodniki: organizator

Pritožbe: sprejema vodstvo IPA lige

Objava rezultatov: eno uro po končani dirki; za razvrstitev v IPA kategorijah bodo upoštevani rezultati, pridobljeni z merjenjem organizatorja, razglasitev bo na družabnem srečanju po dirki.

Informacije: Stanislav Šajn: 040/874 132

SERVO PER AMIKECO

 

 

Stanislav ŠAJN

predsednik IPA RK Postojna

POKAL IPA RK LJUBLJANA – JESENSKA

riba

IPA RK Ljubljana organizira  tradicionalno ribiško tekmovanje posameznikov v lovu rib s plovcem. »POKAL IPA RK LJUBLJANA – JESENSKA«, v NEDELJO, dne 02.10.2016 v ribniku Mačkovna v Ponovičah

URNIK TEKMOVANJA:

07.00 zbor ob ribniku

07.30 žrebanje

08.20 krmljenje

08.30 začetek ribolova

12.30 zaključek ribolova in tehtanje

13.15 kosilo in podelitev pokalov  v okrepčevalnici Kuhla na Spodnjem Logu.

Podeli se tudi pokal za najtežjo ribo.

Dovoljene vabe so v skladu z republiškim pravilnikom. Startnina znaša 10 EVR in se plača ob prihodu. Prijave sprejema Slavko ŠKRINJAR do PETKA, dne 30.09.2016 na tel. 041-494-841. Istočasno je potrebno sporočiti tudi spremljevalce zaradi rezervacije. Lovi se na lastno odgovornost.

Na tekmovanje vabljeni vsi člani IPA, delavci Policije, upokojeni delavci Policije, člani kluba Maksa Perca in člani Združenja Sever. Na tekmi lahko sodelujejo tudi družinski člani vabljenih (partner in otroci). Ti tekmujejo v isti konkurenci. Startnina za družinske člane znaša 5 EVR. Otroci do dopolnjenega 14. leta imajo lahko pri lovu pomočnika. Za njih odgovarjajo starši oz. spremljevalci. Obvezna je uporaba mreže čuvarice dolžine najmanj 300 cm.

Vse informacije Slavko ŠKRINJAR, vodja ekipe IPA RK Ljubljana.