Category Archives: Novice regionalnih klubov

TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM – IPA KLUB CELJE

ribice

VABILO

Dragi IPA prijatelji,

Tako kot že vrsto let, tudi letos IPA Klub Celje organizira za vse ljubitelje športnega ribolova, člane vseh IPA Klubov v Sloveniji, dne 6.10.2017, tokrat na Ribniku v Rogaški Slatini oziroma Tekačevem.

TEKMOVANJE V LOVU RIB S PLOVCEM

V ribniku Rogaška Slatina so amurji, babuške, boleni, krapi, mrene, ploščiči, smuči, ščuke ter tolstolobiki. Tekmovanje se bo izvedlo po pravilih Ribiške zveze Slovenije.

LOKACIJA RIBNIKA: GPS koordinate: N 46 14.760 E 15 37.138 ) 46°14’45.6″N 15°37’08.3″E Pot do ribnika iz smeri Rogaške Slatine: na vrhu naselja Tekačevo zavijemo z glavne ceste desno, takoj za gostiščem in prehodom čez železniško progo. Vožnjo nadaljujemo še dvesto metrov, nato pri lesenem smerokazu, ki označuje ribnik, zavijemo levo navzdol na makedamsko cesto. Prevozimo še nekaj sto metrov in že smo na cilju.

PLAN TEKMOVANJA:

07.00 do 08.00 – prijava ekip, žrebanje lovnih mest in zajtrk na zbirnem mestu

08.00 do 08.55 – odhod na lovna mesta in priprava na tekmovanje

08.55 do 09.00 – krmljenje

09.00 do 13.00 – tekmovanje

13.00 do 13.30 – tehtanje ulova

13.30 do 14.00 – vrnitev na zbirno točko

15.30                – podelitev pokalov in priznanj

V ekipi lovijo trije tekmovalci, vsak v svojem sektorju.

Prijave lahko zaradi potrditve prostih mest vodje ekip do 2.10.2017, sporočite Sašu AČKU – tel. 031 327 355. Vsako prijavo je potrebno obvezno potrditi, s poimenskim seznamom tekmovalcev oz. ekip, na naslov e-pošte :    saso.acko@policija.si.

Kotizacija na člana ekipe je 10,00 €. Vodja ekipe kotizacijo poravna z nakazilom na TRR IPA Kluba Celje: SI56 0510 0801 5231 223 

Dober prijem in servo per amikeco!

Organizacijski odbor IPA RK Celje

SABOTIN 2017 – vabilo

sabo

Dne 07.10.2017 ob 10.30 uri IPA klub Nova Gorica skupaj s kolesarskim društvom Brda organizira kolesarsko dirko “SABOTIN 2017”. Start bo pri odcepu za Sabotin. Dolžina proge je 7,5 km (asfalt).

Kolesarji IPA klubov bodo tekmovali skupaj z ostalimi tekmovalci.

Kategorije IPA tekmovalcev so moški in ženske  do 35 let, med 35 in 45 let in nad 45 let.

STARTNINA: 15,00 EUR.

PRIJAVE: Prijave sprejema organizator na dan prireditve na Vrhovlju od 9.00 do 10.00 h.

NAGRADE: Prvi trije tekmovalci vsake kategorije prejmejo medalje.Vsi tekmovalci prejmejo spominek, topel obrok in napitek.

RAZGLASITEV: Razglasitev rezultatov bo po končani vožnji pred planinskim domom na Sabotinu.

OSTALE ODLOČBE:Vsak tekmovalec s prijavo in štartom potrdi, da tekmuje na lastno odgovornost in se strinja z določili tega razpisa.

Organizator ne nosi odgovornosti za morebitne posledice in škodo, ki bi jo tekmovalci povzročili sebi, sotekmovalcem in do tretje osebe. Kolesarji so se dolžni ravnati po cestno prometnih predpisih. Proga bo zavarovana z redarji.

Kontakni osebi sta Marko TERBOVŠEK predsednik IPA kluba Nova Gorica (041

713 939) in Danijel ŽNIDAR (041 470 089).

Prosimo za potrditev udeležencev kolesarske dirke predsedniku IPA NG.

Vljudno vabljeni.

Marko Terbovšek

predsednik IPA Nova Gorica

IPA RK LJUBLJANA – ribiško tekmovanje posameznikov v lovu rib s plovcem

ribice

IPA RK Ljubljana organizira  tradicionalno ribiško tekmovanje posameznikov v lovu rib s plovcem. »POKAL IPA RK LJUBLJANA – JESENSKA«, v SOBOTO, dne 23.09.2017 v ribniku v Zagorju

URNIK TEKMOVANJA:

07.00 zbor v RD Zagorje

07.30 žrebanje

08.20 krmljenje

08.30 začetek ribolova

12.30 zaključek ribolova in tehtanje

13.30 kosilo in podelitev pokalov  v okrepčevalnici Kuhla na Spodnjem Logu.

 

Podeli se tudi pokal za najtežjo ribo.

 

Dovoljene vabe so v skladu z republiškim pravilnikom. Prispevek za tekmovalca znaša 10 EVR in se plača ob prihodu. Prijave sprejema Slavko ŠKRINJAR do ČETRTKA, dne 21.09.2017 na tel. 041-494-841. Istočasno je potrebno sporočiti tudi spremljevalce zaradi rezervacije. Lovi se na lastno odgovornost.

 

Na tekmovanje vabljeni vsi člani IPA, delavci Policije, upokojeni delavci Policije, člani kluba Maksa Perca in člani Združenja Sever. Na tekmi lahko sodelujejo tudi družinski člani vabljenih (partner in otroci). Ti tekmujejo v isti konkurenci. Za družinske člane-tekmovalce prispevka ni. Otroci do dopolnjenega 14. leta imajo lahko pri lovu pomočnika. Za njih odgovarjajo starši oz. spremljevalci. Do en družinski član-spremljevalec, prispevka ne plača. Obvezna je uporaba mreže čuvarice dolžine najmanj 300 cm. Ribnik je naseljen pretežno s krapi, babuškami in amurji.

 

Vse informacije Slavko ŠKRINJAR, vodja ekipe IPA RK Ljubljana.

18. Juriš na Slivnico

juriš

IPA RK Postojna vabi vse zainteresirane člane in prijatelje IPE, da se udeležijo kolesarske dirke 18. Juriš na Slivnico.

Kraj: Cerknica (start na parkirišču podjetja Mineralka – kot vedno)

Datum: sobota 23. 9. 2017, s startom ob 11. uri

IPA PLANINSKI DAN – POHOD NA GOLICO (1835 m) sobota, 9. september 2017 ob 9.00 uri

Narcise-Golica1

IPA RK GORENJSKA-26 tradicionalni pohod na Golico 9 9 2017

DRUŽINSKI PIKNIK IPA RK LJUBLJANA

novice

vabilo Picnik 2017

VABILO V KEKČEVO DEŽELO

kekec

IPA RK Gorenjska v sodelovanju z agencijo Julijana, v nedeljo 11. junija 2017, organizira že 24. tradicionalni obisk KEKČEVE DEŽELE.

Vas in vaše najmlajše vabimo, da se omenjenega dne zberemo ob 09.00 uri v Planici ob vznožju Planiške letalnice. Najmlajši družinski člani se bodo v spremstvu Agencije Julijana odpravili v dolino Pišnica in si ogledali “Kekčevo deželo”. Omogočimo jim, da si ogledajo kje so živeli Vandotovi junaki: Kekec, Rožle, Tinkara, Bedanc in teta Pehta.

Otroke bo organizator odpeljal s » Bedanc busom « v neposredno bližino Kekčeve dežele, kjer se bodo srečali in pogovorili s Pehto, Kekcem, Bedancem idr. Ogled traja približno 2 uri. Otroci se bodo na ogled opravili brez staršev in bodo v varnih rokah izkušenih vodnikov agencije.

Cena ogleda Kekčeve dežele za otroke 12 €. Otroci imajo v ceno vključeno strokovno vodenje v kekčevi deželi pa tudi kosilo in osvežilni napitek.

Tako kot vsako leto bomo tudi letos organizirali kosilo za vas starše in ostale spremljevalce. Prispevek organizatorju za kosilo skupaj s pijačo (pivo ali sok) je 10 €.

Ogled in kosilo boste lahko plačali in prispevali na kraju, prijave za ogled in piknik kosilo pa sporočite Alojzu Mesojedcu do 7. junija 2017 na e-mail: alojz.mesojedec@t-2.net. Ob prijavi pripišite tudi telefonsko številko, da vas lahko obvestimo v slučaju sprememb.

SERVO PER AMIKECO

Vinko Otovič

Predsednik IPA RK Gorenjske

Dobrodelna prireditev za Antona Bavca

daj

Dragi člani IPA in ostali zaposleni v Policiji

Naš prijatelj in sodelavec Anton Bavec se je konec  oktobra  2016  pri sečnji v gozdu huje poškodoval.  Zaradi  poškodbe  hrbtenice  jepostal  paraplegik.  Zaradi   poškodbe   svoj  način  življenja  prilagaja  novim okoliščinam,  kar  pomeni, da je potrebno spremeniti dostop v hišo,  preurediti  notranje prostore (prenova kopalnice, toaletnega prostora, spalnice  …)  in  zamenjava  pohištva.  Zagotoviti  bo  treba tudi primerno prevozno  sredstvo,  poskrbeti  za nakup primernega invalidskega vozička in drugih  medicinskih  ter  ortopedskih  pripomočkov. Vse to pa je povezano s precejšnjimi finančnimi stroški, ki si jih družina sedaj le težko privošči.

Naše geslo je SERVO PER AMIKECO – SLUŽITI ZA PRIJATELJSTVO, kar ste že velikokrat dokazali, zato, vas IPA RK Postojna v sodelovanju z Občino Loška dolina in organizacijo Rdeči križ Slovenije, OZ Cerknica, Loška dolina, Blokevabi dne 19. 4. 2017 ob 17. 30 in 20.00 uri na dobrodelno prireditev – Koncert za Antona Bavca. Prireditev bo v Starem trgu, v telovadnici OŠ Heroja Janeza Hribarja, Stari trg pri Ložu, Cesta Notranjskega odreda 32.

Našo dobrodelnost bodo podprli in nam popestrili večer naslednji nastopajoči:

  • Denis Avdič
  • Tanja Zupan
  • Rok Ferenga in Sten
  • Teja Saksida
  • Stiški kvartet
  • Klapa Galeb
  • Akrobatska skupina DunkingDevils
  • Pihalni orkester Kovinoplastika Lož

Prostovoljni prispevek za prireditev je 15 €, vstopnice rezervirajte na emailipapostojna@gmail.comin na tel.Stanislav Šajn, OKT SKP PU Ljubljana  ( 040 874-132 ).

Rdeči križ Slovenije Območno združenje Cerknica – Loška dolina – Bloke je za zbiranje sredstev odprl žiro račun št. SI56 0311 5100 0230 385 odprt pri SKB banki. Sklicna številka 113 in namen: za ANTONA BAVCA .Odprl pa je tudi SMS akcijo katera je objavljena tudi na našem FB profilu in jo lahko širite naprej.

IPA RK POSTOJNA

Stanislav ŠAJN

predsednik

3. državno prvenstvo v dvoranski odbojki za člane IPA

odbojka

IPA RK Koroška, v sodelovanju z IPA Sekcijo Slovenija, organizira

»3. DRŽAVNO PRVENSTVO V DVORANSKI ODBOJKI ZA ČLANE IPA«

Državno prvenstvo bo izvedeno v soboto 18. 3. 2017 med 8.00 in 14.00 v športni dvorani Gimnazije  Slovenj Gradec, na naslovu Gosposvetska cesta 2. Tekmovanje bo potekalo na dveh igriščih, tekme bosta sodila sodnika po pravilih OZS. Vsak RK lahko na državnem prvenstvu zastopa ena ekipa.

Ob prihodu na turnir vsaka ekipa dobi brezalkoholno pijačo in sendviče, po končanem turnirju pa je v bližnjem gostišču organizirana pogostitev in podelitev priznanj in pokalov.

GLEDALIŠKA PREDSTAVA “TRETJI KLJUČ”

3mala

V počastitev slovenskega kulturnega praznika je IPA klub Ljubljana, 8. februarja 2017 organiziral ogled gledališke predstave z naslovom “TRETJI KLJUČ”. Tokrat je IPA klub Ljubljana izbral amaterski ansambel iz obrobja Ljubljane. OTH KUD Pirniče je eno izmed kulturno umetniških društev, ki se za svoje aktivno in uspešno delovanje lahko zanese na nekaj posameznikov entuziastov, kar je v slovenskem prostoru pogost pojav. Organizacija ogleda gledališke predstave skupaj s KUD, kjer kulturno izročilo naroda ohranjajo z amatersko ljubeznijo, se lahko pohvalijo z eno najlepših dvoran in občasnim sodelovanjem s policijsko akademijo, so bili argumenti, da smo v letošnjem letu izbrali za sodelovanje OTH KUD Pirniče.

Avtor Andrej Blatnik (1963) je igro Tretji ključ (1995) namenil radijski izvedbi. V OTH (Oder treh herojev) so igro priredili in prvič uprizorili leta 2014 v režiji Petra Militarov. V ozadju zgodbe je prikaz današnje družbe, ki na lahek in prefinjen način skuša obogateti. Protagonisti zgodbe so sicer ljudje iz obrobja, ki se skušajo znajti in preživeti vsak na svoj način. S tem avtor usmerja pozornost v družbeno resničnost današnjega časa.

Gledališko predstavo je IPA klub Ljubljana uvrstil med prireditve regionalnih klubov članic IPA Sekcije Slovenije, ki se po programu dela štejejo med prireditve v so organizaciji IPA Sekcije Slovenije. Vabilu k ogledu so se odzvali predsednik IPA Sekcije Slovenije, g. Stanislav Ficko, predstavnik mednarodne IPA organizacije,  g. Wolfgang Gabrutsch, direktor PU Ljubljana g. Stanislav Vrečar, predsedniki oziroma predstavniki iz RK Gorenjska, RK Postojna, RK Koper, Dolenjska, posamezni člani UO IPA sekcije Slovenije in drugi.

Po zaključku predstave je bila v preddverju dvorane KUD Pirniče organizirana pogostitev in druženje z igralci.

Mihael Burilov