XVIII. KONFERENCA IPA SEKCIJ SREDNJE IN VZHODNE EVROPE V BUKAREŠTI V ROMUNIJI MED 18. IN 21. MAJEM 2017

več v priponki   XVIII. konferenca IPA sekcij srednje in vzhodne Evrope 2017, Bukarešta, Romunija – poročilo VEČ »

18. MEDNARODNO SREČANJE ZBIRALCEV POLICIJSKIH INSIGNIJ – PTUJ 2017

Že na tradicionalni destinaciji Hotel Primus na Ptuju je ZZPI Slovenija uspešno izvedlo 18. mednarodno srečanje zbiralcev policijskih insignij katero je potekalo v soboto 13. maja 2017. Termin se je tokrat ujel VEČ »

VABILO V KEKČEVO DEŽELO

IPA RK Gorenjska v sodelovanju z agencijo Julijana, v nedeljo 11. junija 2017, organizira že 24. tradicionalni obisk KEKČEVE DEŽELE. Vas in vaše najmlajše vabimo, da se omenjenega dne zberemo ob 09.00 VEČ »

PROGRAM DELA IPA SEKCIJE SLOVENIJE ZA LETO 2017

PROGRAM DELA IPA SLOVENIJA ZA LETO 2017 VEČ »

Vabilo na redni letni občni zbor IPA RK Gorenjske

Dragi IPA prijatelji V letošnjem letu IPA RK Gorenjska praznuje svojo 25. obletnico obstoja. Dne 21. februarja 1992 smo se ustanovili v Hotelu Špik v Gozd Martuljku. Od takrat je preteklo že VEČ »

3. SKUPŠČINA IPA SEKCIJE ČRNE GORE V NIKŠIĆU

3 SKUPŠČINA IPA SEKCIJE ČRNA GORA 2017 VEČ »

Dobrodelna prireditev za Antona Bavca

Dragi člani IPA in ostali zaposleni v Policiji Naš prijatelj in sodelavec Anton Bavec se je konec  oktobra  2016  pri sečnji v gozdu huje poškodoval.  Zaradi  poškodbe  hrbtenice  jepostal  paraplegik.  Zaradi   poškodbe   VEČ »

 

XVIII. KONFERENCA IPA SEKCIJ SREDNJE IN VZHODNE EVROPE V BUKAREŠTI V ROMUNIJI MED 18. IN 21. MAJEM 2017

ipaa

več v priponki   XVIII. konferenca IPA sekcij srednje in vzhodne Evrope 2017, Bukarešta, Romunija – poročilo

18. MEDNARODNO SREČANJE ZBIRALCEV POLICIJSKIH INSIGNIJ – PTUJ 2017

naslovna

Že na tradicionalni destinaciji Hotel Primus na Ptuju je ZZPI Slovenija uspešno izvedlo 18. mednarodno srečanje zbiralcev policijskih insignij katero je potekalo v soboto 13. maja 2017. Termin se je tokrat ujel ravna na Dan varnosti, katerega smo praznovali v Jugoslaviji do leta 1991. S tem smo želeli to naše srečanje nadgraditi z obujanjem spominov na čase Milice in to nam je v veliki meri tudi uspelo. Saj smo prejeli veliko pohval, da smo takšen dan sploh pripravili in si upali predstaviti nekdanje čase, za katere danes nekateri sploh slišati nočejo. Ena izmed starejših obiskovalk je dejala : »Imam slabe in lepe spomine na takratne čase, pa vendar sem vesela da ohranjate zgodovino takšna, kot je bila«.

XIX. NACIONALNI KONGRES IPA AVSTRIJE

novice

XIX Kongres IPA Avstrije

DRUŽINSKI PIKNIK IPA RK LJUBLJANA

novice

vabilo Picnik 2017

VABILO V KEKČEVO DEŽELO

kekec

IPA RK Gorenjska v sodelovanju z agencijo Julijana, v nedeljo 11. junija 2017, organizira že 24. tradicionalni obisk KEKČEVE DEŽELE.

Vas in vaše najmlajše vabimo, da se omenjenega dne zberemo ob 09.00 uri v Planici ob vznožju Planiške letalnice. Najmlajši družinski člani se bodo v spremstvu Agencije Julijana odpravili v dolino Pišnica in si ogledali “Kekčevo deželo”. Omogočimo jim, da si ogledajo kje so živeli Vandotovi junaki: Kekec, Rožle, Tinkara, Bedanc in teta Pehta.

Otroke bo organizator odpeljal s » Bedanc busom « v neposredno bližino Kekčeve dežele, kjer se bodo srečali in pogovorili s Pehto, Kekcem, Bedancem idr. Ogled traja približno 2 uri. Otroci se bodo na ogled opravili brez staršev in bodo v varnih rokah izkušenih vodnikov agencije.

Cena ogleda Kekčeve dežele za otroke 12 €. Otroci imajo v ceno vključeno strokovno vodenje v kekčevi deželi pa tudi kosilo in osvežilni napitek.

Tako kot vsako leto bomo tudi letos organizirali kosilo za vas starše in ostale spremljevalce. Prispevek organizatorju za kosilo skupaj s pijačo (pivo ali sok) je 10 €.

Ogled in kosilo boste lahko plačali in prispevali na kraju, prijave za ogled in piknik kosilo pa sporočite Alojzu Mesojedcu do 7. junija 2017 na e-mail: alojz.mesojedec@t-2.net. Ob prijavi pripišite tudi telefonsko številko, da vas lahko obvestimo v slučaju sprememb.

SERVO PER AMIKECO

Vinko Otovič

Predsednik IPA RK Gorenjske

PROGRAM DELA IPA SEKCIJE SLOVENIJE ZA LETO 2017

ipa1

PROGRAM DELA IPA SLOVENIJA ZA LETO 2017

Vabilo na redni letni občni zbor IPA RK Gorenjske

daj

Dragi IPA prijatelji

V letošnjem letu IPA RK Gorenjska praznuje svojo 25. obletnico obstoja. Dne 21. februarja 1992 smo se ustanovili v Hotelu Špik v Gozd Martuljku. Od takrat je preteklo že kar nekaj let in članstvo je v tem obdobju naraslo na več kot 500 članov. Začetki so bili težki, ki pa smo jih uspešno premagovali, predvsem z vami, ki ste veliko pomagali, da je naš RK imel tudi v slovenskem prostoru vidno vlogo. Zato vas dragi člani in ostali prijatelji IPE vabimo, da skupaj proslavimo pomemben jubilej. Tudi iz tujine se nam bodo pridružili prijatelji IPA. Tako so svoj prihod že napovedali predstavniki iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Nemčije, Srbije, Estonije, BiH, ZDA, Norveške in Črne Gore.

13. srečanje in žegnanje jeklenih konjičkov

modras4

vabilo žegnanje 2017

3. SKUPŠČINA IPA SEKCIJE ČRNE GORE V NIKŠIĆU

cg17

3 SKUPŠČINA IPA SEKCIJE ČRNA GORA 2017

Dobrodelna prireditev za Antona Bavca

daj

Dragi člani IPA in ostali zaposleni v Policiji

Naš prijatelj in sodelavec Anton Bavec se je konec  oktobra  2016  pri sečnji v gozdu huje poškodoval.  Zaradi  poškodbe  hrbtenice  jepostal  paraplegik.  Zaradi   poškodbe   svoj  način  življenja  prilagaja  novim okoliščinam,  kar  pomeni, da je potrebno spremeniti dostop v hišo,  preurediti  notranje prostore (prenova kopalnice, toaletnega prostora, spalnice  …)  in  zamenjava  pohištva.  Zagotoviti  bo  treba tudi primerno prevozno  sredstvo,  poskrbeti  za nakup primernega invalidskega vozička in drugih  medicinskih  ter  ortopedskih  pripomočkov. Vse to pa je povezano s precejšnjimi finančnimi stroški, ki si jih družina sedaj le težko privošči.

Naše geslo je SERVO PER AMIKECO – SLUŽITI ZA PRIJATELJSTVO, kar ste že velikokrat dokazali, zato, vas IPA RK Postojna v sodelovanju z Občino Loška dolina in organizacijo Rdeči križ Slovenije, OZ Cerknica, Loška dolina, Blokevabi dne 19. 4. 2017 ob 17. 30 in 20.00 uri na dobrodelno prireditev – Koncert za Antona Bavca. Prireditev bo v Starem trgu, v telovadnici OŠ Heroja Janeza Hribarja, Stari trg pri Ložu, Cesta Notranjskega odreda 32.

Našo dobrodelnost bodo podprli in nam popestrili večer naslednji nastopajoči:

  • Denis Avdič
  • Tanja Zupan
  • Rok Ferenga in Sten
  • Teja Saksida
  • Stiški kvartet
  • Klapa Galeb
  • Akrobatska skupina DunkingDevils
  • Pihalni orkester Kovinoplastika Lož

Prostovoljni prispevek za prireditev je 15 €, vstopnice rezervirajte na emailipapostojna@gmail.comin na tel.Stanislav Šajn, OKT SKP PU Ljubljana  ( 040 874-132 ).

Rdeči križ Slovenije Območno združenje Cerknica – Loška dolina – Bloke je za zbiranje sredstev odprl žiro račun št. SI56 0311 5100 0230 385 odprt pri SKB banki. Sklicna številka 113 in namen: za ANTONA BAVCA .Odprl pa je tudi SMS akcijo katera je objavljena tudi na našem FB profilu in jo lahko širite naprej.

IPA RK POSTOJNA

Stanislav ŠAJN

predsednik